home > Diensten > Smart monitoring

VOORKOM ONGEPLANDE DOWNTIME.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE + SENSOREN = ACTIEF INZICHT

 

Natuurlijk doet u er dagdagelijks alles aan om uw machine park/productiemiddelen in topconditie te houden. Desalniettemin wordt u soms onaangenaam verrast door onverwachte uitval van aandrijving, pomp, motor, tandwiel/reductie-kast etc. (rotating equipment). De kosten die daarmee gepaard gaan kunnen flink oplopen.

In samenwerking met Semiotic Labs welke een plug & play Smart Asset Monitoring sensor heeft ontwikkeld, is er nu een oplossing voor onderhoudsteams met zero tolerance voor ongeplande downtime. De SAM4 sensor signaleert mogelijke problemen in een asset en geeft aan wanneer aandacht/onderhoud nodig is. Daarnaast monitort SAM4 prestatiestatistieken en geeft aan wanneer energiebesparing mogelijk is. In real time.

sensor-1024x686

Kunstmatige intelligentie + sensoren = actief inzicht

SAM4 is de 4e generatie Smart Asset Monitoring-tool voor onderhoudsteams. Het biedt bruikbare inzichten over gezondheids-, prestatie- en energiestatistieken. Door middel van permanent (24/7) verzamelde data, geanalyseerd door slimme algoritmen wordt vertaald op een dashboard met bruikbare informatie. Een afwijking wordt direct gesignaleerd en gekoppeld aan een slimme alarmering. Dit maakt het mogelijk om onderhoud te plannen vóórdat uitval optreedt en zo de beschikbaarheid te verbeteren. Terug in control

Front_UIX_GROUP

Monitor operationele prestaties

Door inzicht in operationele statistieken kun je de apparatuur efficiënt beheren. SAM4 toont bijvoorbeeld het aantal bedrijfsuren, start-stops en belasting van assets. Het vergelijkt assets met elkaar om afwijkingen te detecteren. 

Verminder Enegieverspilling

Slecht functionerende motoren verbruiken tot 15% meer energie in vergelijking met gezonde motoren. Daarnaast zijn AC-inductiemotoren het meest efficiënt wanneer ze op de juiste manier worden belast ten opzichte van hun nominale belasting. SAM4 biedt inzicht in statistieken zoals energieverbruik, belasting en voedingskwaliteit, waarmee en waardoor je grip op energie(verspilling) krijgt.

SAM4 plug & play pakket

Het SAM4 pakket bestaat uit hardware, algoritmes en een dashboard. Sensoren worden geïnstalleerd in het schakelpaneel, waarmee permanent stroom en spanning wordt gemeten. De IoT Gateway stuurt deze data naar de cloud via 4G, Wi-Fi of via bekabeld internet. In de cloud vertaalt SAM4 de data naar overzichtelijke informatie, die wordt gepresenteerd in je dashboard of wordt gekoppeld aan je bestaande applicaties.

24/7 real time monitoring
Sensoren + Algoritmes + Dashboard
Installeert in minder dan 60 minuten per asset
Levert bruikbare inzichten binnen 24 uur na installatie

Ook geïnteresseerd? Facta beschikt over een eigen demo installatie waarin wij de werking van SAM4 te allen tijde, live kunnen laten zien.


Facta Pluspunten

 • flexibility-blue

  Alle techniek in huis

 • calender-blue

  Geavanceerde testapparatuur

 • quality-blue

  Snel en vakkundig

 • contact-blue

  Up-to-date geschoolde en ervaren monteurs

 • rules-blue

  Heldere rapportage

 • design-blue

  Conform branche-specifieke richtlijnen en regelgeving

Sluitenclose
Kies uw Servicepunt

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.