De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Energietransitie

  • CO2 reductie
  • Verminderen energieverbruik
  • Langere levensduur machines
  • Lagere energiekosten
  • Vergroten betrouwbaarheid
  • Voldoen aan wet- en regelgeving

Energie- en CO2 reductie

Energie besparen op de bedrijfsprocessen, de CO2-uitstoot verminderen en besparen op de energiekosten. De energietransitie is actueler dan ooit want een duurzame bedrijfsvoering is de toekomst. Zeker wanneer er vele processen draaien met rotating equipment is het noodzaak deze goed onder de loep te nemen. Elektrische aandrijvingen zoals pompen, elektromotoren, tandwielkasten en ventilatoren zijn verantwoordelijk voor ongeveer 70% van het industriële energieverbruik. Hier vallen nog aanzienlijke besparingen te behalen. Met ruim 60 jaar ervaring, landelijke dekking en meer dan 350 medewerkers zijn wij dé service- en onderhoudspartner voor verduurzaming van uw rotating equipment.

Optimaliseren van aandrijf- en pompsystemen

Met onze ervaring kunnen wij u adviseren en helpen met engineeren en optimaliseren van aandrijf- en pompsystemen. Middels een energie audit op uw elektrische aandrijvingen kunnen wij precies achterhalen waar in uw machinepark teveel onnodige energie verbruikt wordt, kunnen wij optimalisatie aanbevelingen doen én deze zelf uitvoeren. Hierbij introduceren wij de nieuwste technologieën op het gebied van elektrische efficiënte aandrijvingen. Deze technologieën omvatten onder meer het toepassen van frequentieregelaars, efficiëntere motoren, magneet koppelingen,  slimme besturingssystemen of het herontwerpen van een systeem of installatie. Dit zal resulteren in minder energieverbruik en lagere energiekosten. Zo bent u minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen en toelevering van het stroomnet.

Bovendien zorgt het inventariseren en monitoren van de aandrijfsystemen ervoor dat wij voortijdig afwijkingen kunnen detecteren en grote defecten kunnen voorkomen. De betrouwbaarheid van uw aandrijvingen zal flink toenemen wat resulteert in minder down-time en lagere onderhoudskosten. Kortom, met een energie audit kunnen wij de levensduur van rotating equipment zoals pompen, tandwielkasten, elektromotoren en ventilatoren in vele gevallen verlengen.

Hulp bij uw onderzoeksplicht

Een andere belangrijke reden om voor een energie audit te kiezen is natuurlijk het verminderen van de CO2- uitstoot. Hiermee helpt u niet alleen het milieu, u voldoet ook aan de huidige wet- en regelgeving. Wellicht bent u verplicht een energie audit volgens de EED (Europese Energie-Efficiency Richtlijn), de informatieplicht  of de onderzoeksplicht in te dienen.

Uitvoering van de energie audit HULP BIJ UW ONDERZOEKSPLICHT

Met oog voor uw proces en de juiste kennis en ervaring kunnen wij u ondersteunen met uw vraagstukken betreffende de energiebesparingsplicht en energie besparende maatregelen. Om de audit uit te voeren zullen wij eerst alle informatie betreffende de aandrijvingen verzamelen. Vervolgens zullen wij ter plaatse de aandrijvingen inspecteren. Deze gegevens worden verwerkt in het Facta Management Systeem (FMS). Zodra wij alle gegevens hebben verzameld zullen wij de analyse en onze aanbevelingen met u delen. Bovendien kunt u zelf inloggen in FMS waar u het volledige overzicht van uw aandrijvingen kunt downloaden, met daarin alle gegevens die vanuit de onderzoeksplicht  en de bijlage analyse aandrijvingen verplicht zijn.

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie