home > Nieuws > Facta, oplossingen in bereikbaarheid AED’s

Facta, oplossingen in bereikbaarheid AED’s.

10
12

Hartfalen is een belangrijke doodsoorzaak van mensen. Overlijden is in veel gevallen te voorkomen als mensen snel hulp verlenen.

Hartfalen is een belangrijke doodsoorzaak van mensen. Overlijden is in veel gevallen te voorkomen als mensen snel hulp verlenen. Daarom zet Hartveilig Wonen (HVW) zich in voor verbetering van de keten van acute zorg in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen.

Bij een acute circulatiestilstand - een stilstand in de bloedsomloop, die in de volksmond vaak hartstilstand wordt genoemd - telt iedere minuut. Daarvan zijn de eerste zes minuten cruciaal. Belangrijke tijd verstrijkt totdat professionele hulpverleners arriveren. Hartveilig Wonen biedt juist die belangrijke hulp in de eerste minuten.

Door de inzet van goed geschoolde vrijwilligers en beschikbaarheid van voldoende AED's op openbare plaatsen, is bij een acute circulatiestilstand hulp altijd vrijwel om de hoek beschikbaar. Door zich hiervoor in te zetten vergroot Hartveilig Wonen de (zelf) redzaamheid van burgers en draagt zij bij aan de sociale cohesie. Zo laat de maatschappij zorg bij acute nood niet alleen over aan professionele hulpdiensten, maar stimuleert zij burgers om te zorgen voor mensen in nood in hun directe omgeving, bekenden of niet.

Uitgangspunt van Hartveilig Wonen is dat AED's bij calamiteiten snel en probleemloos toegankelijk moeten zijn voor vrijwilligers, terwijl onbevoegden en kwaadwillende er niet bij kunnen komen. Bovendien moet het levensreddende apparaat goed beschermd zijn tegen kwalijke invloeden van buitenaf.

Facta bouwt de oplossing
Om een AED bereikbaar te maken, moet deze niet in afgesloten gebouwen hangen. Maar buiten is het apparaat kwetsbaar voor vorst, regen, stof, vandalen, dieven en andere kwalijke invloeden. Facta bouwt in opdracht van Medizon de oplossing, een degelijke afsluitbare kast die gemakkelijk te openen is voor degenen die toegang moeten hebben. Dat maakt de AED in geval van nood, 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. De buitenkast is op afstand te openen door de centrale, of te ontsluiten door middel van een pincode Hoe werkt Hartveilig Wonen precies? Op de website www.hartveiligwonen.nl is volop informatie te vinden. Daarmee laat u zich informeren over deze bijzondere vorm van hulpverlening.