home > Nieuws > Met PEAS op weg naar de toekomst

Met PEAS op weg naar de toekomst.

15
10

Om constant onszelf te verbeteren zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een urenregistratiesysteem voor de werkplaats. En inmiddels is het systeem geheel operationeel.

Stilstand is achteruitgang. Dit is de reden dat wij bij Facta constant bezig zijn onszelf te verbeteren. Automatisering is een belangrijk item van waaruit wij de service en de klanttevredenheid willen verbeteren. Met deze gedachte in het achterhoofd zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een urenregistratiesysteem voor de werkplaats. Inmiddels is PEAS (Planning En Administratie Systeem) geheel operationeel en zijn alle werkplekken voorzien van een eigen PEAS systeem.

Met PEAS hebben wij een automatiseringsslag gemaakt met betrekking tot de urenregistratie van de monteurs in de werkplaats. De monteur is vanaf zijn werkplek voorzien van alle, voor zijn order, relevante informatie. Denk hierbij aan foto’s, leverdata, orderstatus per afdeling, de bestelde artikelen etc. Tevens hebben we de werkvoorbereiding handvatten gegeven om beter te plannen, levertijden te bewaken en een real-time overzicht van het onderhandenwerk gegeven. Door PEAS hebben we de werkzaamheden beter onder controle en kunnen we waar nodig op tijd bijsturen.

Met deze stappen trachtten wij de doorlooptijd en service richting de klant verder te verbeteren en uiteindelijk hiermee de klanttevredenheid te verhogen.