home > Nieuws > Strategische samenwerking Ateco en Fremo

Strategische samenwerking Ateco en Fremo.

Strategische samenwerking Ateco en Fremo.

30
01

Na de intergratie van Fremo in Facta, is er besloten een Fremo servicepunt onder te brengen bij Ateco. Hiermee ontstaat er een interessant totaalconcept voor de agrarische markt.

UITGEEST, 30 januari 2015 – Ateco uit Wognum en Fremo Wikkeltechniek bundelen krachten en gaan een strategische samenwerking aan. Fremo Wikkeltechniek is een onderdeel van Facta uit Uitgeest. Fremo opent per 1 januari jl. een servicepunt in het pand van Ateco in Wognum. Ateco verbreedt hierdoor de dienstverlening en kan de agrarische markt in Noord Holland voorzien in zowel reparaties als de levering van rotating equipment. Ateco kan vanuit de locatie in Wognum diverse standaard elektromotoren uit voorraad leveren en kan verder putten uit de ruime voorraad die in Uitgeest aanwezig is bij Facta (waaronder Rotor, Grundfos, Xylem, Tramec, etc).

Wij hebben voor deze samenwerking gekozen vanwege de zeer professionele organisatie en de hoge mate van servicegerichtheid van Facta,’ verklaart Michel Zuurbier, algemeen directeur van Ateco. ‘Facta is sterk in advisering. Maar ook in slagvaardigheid en productontwikkeling lopen ze voorop. Door een servicepunt te openen in Wognum ontstaat er een interessant totaalconcept voor de agrarische markt in Noord Holland. Wil Dinnessen, technisch directeur van Facta, voegt daar aan toe: ‘Ateco kan de agrarische markt nog beter bedienen doordat niet alleen reparatiewerkzaamheden in de werkplaats maar ook service op locatie tot de mogelijkheden behoort.

Over Ateco
Ateco is gespecialiseerd in installaties voor agrarische projecten. Deze projecten zijn ondergebracht in de divisies verwarming, elektrotechniek, automatisering, watertechniek, koeltechniek en rotating equipment (pompen, ventilatoren, elektromoten, etc.). Ateco is actief in de glastuinbouw maar heeft ook kennis voor tulpenbroeierij en beheerst de technieken voor optimaal drogen, bewaren en verwerken van bloembollen.
www.ateco.nl

Over Fremo Wikkeltechniek
Fremo Wikkeltechniek is per 1 juli 2014 onderdeel van Facta Aandrijftechniek in Uitgeest. Facta is al 55 jaar actief in de levering en in het elektrotechnisch en mechanisch onderhoud, de reparatie en revisie van pompen, elektromotoren, generatoren en ventilatoren. De klanten – industrieën, bouwondernemingen, gemeenten en waterschappen – kunnen daardoor vertrouwen op continue productieprocessen en betrouwbaar watermanagement. Ook de besturingstechniek kan Facta leveren.
 www.facta.nl