home > Over ons bedrijf > Geschiedenis

Meegroeien.

MET DE TECHNOLOGIE. MET DE KLANT.

De geschiedenis van Facta (Latijns voor ‘feitelijk, het gebeurt’) is illustratief voor de ontwikkelingen in de technologie tussen eind jaren 50 en nu. Door snel in te spelen op nieuwe technologische vraagstukken, is Facta uitgegroeid tot een deskundige en ervaren partner voor industrieën en overheden, die 24/7 technische ondersteuning biedt om de continuïteit van processen te waarborgen. more

Snelle groei
Het begon in 1958 in een garagebox in Driehuis met het seriematig wikkelen van spoelen voor wasmachines. De snelle groei van het bedrijf bracht in de eerste jaren twee verhuizingen met zich mee en een omschakeling naar service en onderhoud (1964, Akersloot).

Sinds 1989 is Facta gehuisvest in Uitgeest, waar de organisatie is uitgegroeid tot een specialistisch bedrijf dat opdrachtgevers in diverse deelmarkten/sectoren bedient. In 1991 werd Facta actief in de (voedingsmiddelen)industrie en de liftenbranche met de overname van wikkelbedrijf Westinghouse uit Zaandam. Vervolgens heeft Facta haar expertise in pomptechnieken steeds meer ingezet in het watermanagement; onze werkzaamheden aan pompinstallaties voor vuilwater en de bijbehorende servicedienst resulteerden in verdere groei van ons bedrijf.

Door deskundige en specialistische bedrijven aan onze organisatie toe te voegen, bleven we in de loop der jaren tegemoet komen aan de vragen van onze opdrachtgevers. Zo zijn in 2010 de krachten gebundeld met Fremo Wikkeltechniek uit Noord Scharwoude, dat inmiddels geheel geïntegreerd is in ons bedrijf. In 2013 is Van Ham Aandrijftechniek uit Vlaardingen overgenomen, die in de regio Rotterdam activiteiten op een hoog serviceniveau aanbiedt. Met de overname van Cofely Experts in (2013) hebben wij onze industriële activiteiten een belangrijke impuls kunnen geven naar verdere expertise en professionalisering. In maart 2014 is met de overname van WALCO (het huidige Facta Spijkenisse) een verdere en verstevigde basis gelegd t.b.v. onze activiteiten in de Botlek. 

Expertise in continuïteit 

Met onze kennis van aandrijftechniek, pomptechnieken en besturingstechnieken bieden wij u de toegevoegde waarde ten behoeve van de continuïteit van productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie, on- en offshore, watermanagement, scheepvaart en lift- en roltrapfabrikanten.

more

Facta Pluspunten

 • list-blue

  Alle techniek in eigen huis

 • durable-blue

  Kwaliteits- en rendementsbehoud

 • contact-blue

  Up-to-date geschoolde monteurs met een jarenlange ervaring

 • location-blue

  Eigen testfaciliteiten

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Facta ontvangen? Neem dan contact met ons op of vul onderstaand contactformulier in.

088 - 6000 200


Sluitenclose
Kies uw Servicepunt

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.