home > Over ons bedrijf > MVO / Duurzaamheid

Vooruitgaan.

In kennis, schone en zuinige technologie

Facta is een sociaal-maatschappelijk betrokken onderneming die succesvol wil blijven groeien en waarin medewerkers met plezier en voldoende uitdaging kunnen werken. We beschouwen het als onze zorgplicht om te streven naar de juiste balans tussen People (mensen), Planet (milieu) en Profit (waarde). more

Kenniskapitaal
Kennis is kapitaal in onze sector. Daar investeren wij veel in. Met ons opleidingsbeleid dagen wij medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen en zorgen we er tegelijkertijd voor dat onze klanten kunnen beschikken over de nieuwste methoden en technieken.
Elke medewerker - niemand uitgezonderd - volgt viermaal per jaar een scholing. Met een jaarlijkse meting houden we bij hoe zij zich ontwikkelen. Onze opleidingscoördinator houdt zich fulltime bezig met scholing en coaching en zorgt dat ook externe partners en klanten getraind kunnen worden in nieuwe technieken. Via het UWV hebben wij de afgelopen jaren meerdere mensen bij Facta een nieuwe start op de arbeidsmarkt laten maken. We investeren ook veel in de toekomst: als erkend leerbedrijf leiden wij veelvuldig leerlingen op in BBL-trajecten en stages.

Afvalscheiding en CO2-reductie
Alle afval in ons bedrijf wordt gescheiden in onze afvalstraat, zodat het via recycling een nieuwe bestemming kan krijgen. We kijken goed waar we CO2-uitstoot kunnen verlagen en helpen onze opdrachtgevers met onze energiescans en besparingsadviezen zo zuinig mogelijk te produceren. Facta investeert in een zuinig (elektrisch) wagenpark.

Gezondheid
Facta zorgt ervoor dat haar medewerkers goed beschermd zijn voor het werk dat zij doen. Onze certificaten laten zien dat wij onder alle omstandigheden veilig werken en bekend zijn met de specifieke eisen in de branches waarin wij actief zijn, zoals watermanagement, voedingsindustrie en petrochemie. Waar wenselijk nemen we extra preventieve maatregelen; zoals vaccinaties voor monteurs in pomp- en riooltechniek. 

Teamspirit
Facta voelt zich betrokken bij haar omgeving en uit dat onder meer door het steunen van lokale sportverenigingen. Onze aandacht gaat daarbij vooral naar teamsporten voor de jeugd. Samenwerking en teamspirit staan bij ons hoog in het vaandel en dat kun je niet jong genoeg leren.

Door middel van onze beleidsverklaring borgen wij bovenstaande punten.

more

Facta Pluspunten

 • rules-blue

  Conform branche-specifieke richtlijnen en regelgeving

 • list-blue

  Grondige tests en controles

 • contact-blue

  Up-to-date geschoolde monteurs met een jarenlange werkervaring

 • flexibility-blue

  Totaalpakket

 • sweep-blue

  Milieuvriendelijke en hoogwaardige afwerking

 • quality-blue

  Gecertificeerde en goed uitgeruste servicedienst

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat Facta op het gebied van MVO en duurzaamheid doet?
Neem dan contact met ons op of vul onderstaand contactformulier in.

088 - 6000 200


Sluitenclose
Kies uw Servicepunt

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.

terugTerug
Servicepunt
Waarmee kan ik u helpen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u liever direct een specialist spreken? Bel naar onderstaand nummer en wij helpen u graag verder.