home > Referenties > Facta ondersteunt de ambities om de afvalstromen vanuit de Egmonden te verbeteren
Sluitenfull-screen Bekijk fullscreenfull-screen Slideshowplay

Facta ondersteunt de ambities om de afvalstromen vanuit de Egmonden te verbeteren

Samen met de firma Van Gelder ondersteunt Facta de ambities van zowel de gemeente Bergen als Het Hoogheemraadschap Hollands NoorderKwatier om de afvalstromen vanuit de Egmonden te verbeteren.  Een ingewikkelde klus vanwege de noodzaak om het afvoer van het rioolwater niet te lang te onderbreken. Het werk wordt in fasen uitgevoerd dat vergt coördinatie tussen alle betrokkenen zowel de gemeente Bergen, HoogheemraadHollandsNoorderKwartier, Facta en Van Gelder en de regengoden.

Facta heeft voor afvalwaterstroom van de Egmonden een eind gemaal geleverd. Dit eindgemaal verpompt de vuilwaterstroom richting de zuivering van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De PE put van 3,5 meter diep biedt plaats aan 2 vuilwaterpompen. De besturing is volgens de laatste eisen van de gemeente Bergen opgezet met frequentieregelaars voor het aansturen van de pompen. Aanvullend is er vanuit het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nog een besturingsunit in het gemaal gewenst voor het kunnen meekijken in de besturing van de gemeente.

Dagelijks zijn de heren met kleine uitdagingen geconfronteerd, maar zoals op bijgaande foto te zien is doet men dat met vreugde en in een broederlijke sfeer.

meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Neem direct contact op met ons of stuur ons uw aanvraag per mail met onderstaand contactformulier.

phone 088 - 6000 200