home > Referenties > Revisie centrifugaal- pomp uit 1980 ten behoeve van Hoogheemraadschap Delfland
Sluitenfull-screen Bekijk fullscreenfull-screen Slideshowplay

Revisie centrifugaal- pomp uit 1980 ten behoeve van Hoogheemraadschap Delfland

Gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder is een gemaal in Kwintsheul en bemaalt een poldergebied van 635 hectare. Het monumentaal gemaal werd gebouwd in 1880 door het Hoogheemraadschap Delfland.

Met behulp van een Gwynne & Co centrifugaalpomp uit 1980 wordt het water aan het gemaal, liggend op 2 meter onder het NAP, 1,6 meter omhoog verpompt naar het peil van de Kromme Zweth. Dit gebeurt met een capaciteit van ruim 3900m³ water per uur.

 Aan de ene zijde wordt de centrifugaalpomp met een dieselmotor aangedreven, deze wordt handmatig ingeschakeld bij stroomuitval. Aan de andere zijde werd de pomp voorheen aangedreven door een 45kW elektromotor met een tandriem aandrijving. Facta Aandrijftechniek heeft recent de tandriemaandrijving omgebouwd naar een aandrijving met een SEW haakse tandwielkast. Het pomphuis is op locatie gedemonteerd en de waaier met een doorsnee van ruim 1200mm met uiterste precisie gedemonteerd en getransporteerd naar de werkplaats te Uitgeest. 

Na revisie is de waaier weer op locatie terug gemonteerd in het pomphuis en na de succesvolle FAT test is het geheel weer opgeleverd aan Hoogheemraadschap Delfland. Hiermee is de levensduur van de pomp met minimaal 20 jaar verlengd!

more

Pompgegevens:

Fabricaat: Gwynne & Co. Bouwjaar 1980 
Type pomp: Centrifugaal met gesloten waaier
Capaciteit: 65 m3/min
Opvoerhoogte: ca 1,60 m
Toerental pomp: 117tpm
Diameter 1200MM

 
more

meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Neem direct contact op met ons of stuur ons uw aanvraag per mail met onderstaand contactformulier.

phone 088 - 6000 200