De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Onderhoud en reparatie van luchtbehandelingskasten

Luchtbehandelingskasten

Luchtbehandelingskasten ventileren, verkoelen en verwarmen ruimtes op een duurzame, gezonde manier. Om deze kasten goed te laten draaien is regelmatig onderhoud erg belangrijk. De specialisten van Facta hebben ruime ervaring met onderhoud, revisie en reparatie van de aandrijvingen en aandrijfcomponenten in luchtbehandelingskasten, zowel in onze werkplaats als op locatie.

Schone lucht is van essentieel belang, zeker bij zorginstellingen, maar ook in kantoren, bedrijfspanden en openbare ruimtes. Luchtbehandelingskasten spelen hierin een belangrijke rol. Een luchtbehandelingskast voert verse buitenlucht aan en zorgt ervoor dat de vervuilde binnenlucht afgevoerd wordt. Schone, binnenkomende lucht wordt gezuiverd middels filters en daarna verwarmd met warmte die wordt teruggewonnen uit de afgevoerde lucht. Meestal gebeurt dit middels een warmtewisselaar of warmteterugwinunit (WTW).

Duurzaam ventileren, verwarmen en koelen

Naast een gezonder leefklimaat biedt een luchtbehandelingskast ook mogelijkheden voor het duurzaam verwarmen en/of koelen van een ruimte. Het thermische rendement van warmtewisselaars of WTW-units kan oplopen tot meer dan 90%. Regelmatige controle van de snaarspanning en controle op slijtage zijn essentieel voor het goed draaien van de luchtbehandelingskast. Een slecht gespannen V-snaar of een onjuiste uitlijning zorgt direct voor rendementsverlies. Indien de poelies van de motor of ventilator niet goed in lijn staan, of wanneer de V-snaren niet goed gespannen zijn, kan dit tot een energieverlies van ruim 60% leiden.

Ruime ervaring met reviseren en repareren van aandrijvingen in luchtbehandelingskasten

Dankzij onze brede technische kennis en ervaring op het gebied van rotating equipment weten wij precies welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om de aandrijvingen in een luchtbehandelingskast zo optimaal mogelijk te laten draaien. Wij hebben ruime ervaring met reparatie en revisie van luchtbehandelingskasten. Onze monteurs kunnen de poelies correct uitlijnen en de snaren op de juiste spanning brengen zodat de motoren en ventilatoren in de luchtbehandelingskast te allen tijden in goede conditie blijven.

Onlangs hebben onze specialisten de aandrijvingen en aandrijfcomponenten van luchtbehandelingskasten in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk volledig gereviseerd zodat het binnenklimaat in dit ziekenhuis gezond blijft en er op een duurzame, comfortabele manier geventileerd wordt.

Door middel van trillingsmetingen en controle kunnen wij ongeplande stilstand voorkomen. Preventief onderhoud en advies voorkomt onnodig energieverlies. Dit hebben wij onlangs ook voor het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk gedaan.

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van luchtbehandelingskasten? Laat uw telefoonnummer of emailadres hieronder achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie