De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Monteur Aandrijftechniek (Binnendienst)

Functie:
Monteur Aandrijftechniek Binnendienst

Uren per week:
32 – 40 uur

Standplaats:
Zevenhuizen

Dit ga je doen

Als Monteur Aandrijftechniek bij Facta ben je onderdeel van een verrassend dynamische wereld. Er gaat namelijk een rijke wereld schuil achter de onderhouds- en revisiewerkzaamheden die je uitvoert aan aandrijvingen. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat containerkranen blijven draaien, dat de industrie kan blijven produceren en dat de waterschappen ervoor kunnen zorgen dat we in Nederland droge voeten houden.

Elke aandrijving heeft een uniek verhaal. Je hebt alle kennis en expertise in huis om het proces van onze klanten draaiende te houden. Continu werk je hier aan met een team. Je hebt je eigen werkplek en gereedschap. Je maakt écht het verschil en wat je doet, is belangrijk.

Natuurlijk is het fijn als je vergelijkbare ervaring hebt. Maar ook andere technici, werkzaam bij defensie, in de scheepvaart, autotechniek en technische diensten, passen goed in dit profiel.

Zelfstandig sleutelen aan tandwielkasten of andere aandrijfcomponenten. Je eigen werkplek met de beste tools. Zet je wereld in beweging, kom werken bij Facta.

Wie ben jij?

 • Kennis van motoren en tandwielkasten of bereid deze op te doen
 • Flexibel, klantgericht en collegiaal
 • Leergierig
 • Technisch inzicht
 • Nauwkeurig werken en meten

Facta Facts

 • Je krijgt je eigen werkplek en gereedschap
 • Goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Prima arbeidsvoorwaarden (zoals een marktconform salaris, goed uitgeruste bedrijfsbus, tantième / bonusregeling, 25 vakantiedagen & 13 ADV-dagen)
 • Werken in een hecht team met professionele collega’s
 • Modern bedrijf met gezellige collega’s
 • Vakmanschap en werkplezier
 • Vers fruit en korting op je sport abonnement

Wat ga je doen?

Je dag begint aan je eigen werkbank met je eigen gereedschap, wel zo fijn natuurlijk. Maar hoe je dag er inhoudelijk uitziet? Dat is moeilijk te zeggen. Elke klus is weer anders, dat maakt het vak juist zo mooi. Wel zijn er een aantal werkzaamheden die altijd weer terugkomen. Van demontage tot montage. Van rapportages uitwerken tot teamoverleg.

Voorbeelden uit de praktijk

Tijdens een halfjaarlijkse inspectie aan aandrijvingen van een papierfabriek is de aandrijving van de zeefzuigwals afgekeurd. Wat ga je doen?


Zodra de aandrijving in de werkplaats wordt binnengebracht, ga je aan de slag. Wat is er geconstateerd tijdens de inspectie? Om een goed beeld te krijgen van het probleem, ga je de aandrijving eerst demonteren en inspecteren. Niet alleen los je het probleem op wat geconstateerd is, ook kijk je naar de rest van de status. Je voert metingen uit aan de passingen en bepaald of deze aan de toleranties voldoen. Je bepaalt wat er vervangen of gerepareerd moet worden, en geeft waar nodig advies in verbetering . Uiteraard leg je alles digitaal vast zodat je collega’s van de werkvoorbereiding de klant kunnen informeren over je bevindingen. Na opdracht is het hun taak om er voor te zorgen dat jij deze onderdelen zo spoedig mogelijk krijgt en de reparaties uitgevoerd gaan worden. Zijn de bestelde delen binnen, en de reparaties uitgevoerd dan bouw je de aandrijving weer samen en ga je deze testen. En wanneer de aandrijving weer 100% gereed is, worden de monteurs van de buitendienst ingepland om de aandrijving zo snel mogelijk weer in te bouwen.

Er is een grote onderhoudsstop bij een energieleverancier gepland. Wat ga je doen?

Tijdens een onderhoudsstop bij een energieleverancier ligt een hele centrale even stil. Alle pompen en aandrijvingen komen naar de werkplaats voor preventief onderhoud en binnen een paar dagen moeten deze gerepareerd en gereviseerd weer retour. Van te voren heeft de werkvoorbereiding de juiste onderdelen voor de verschillende aandrijvingen reeds besteld. Een paar dagen lang ben je aan het demonteren, inspecteren, meten, rapporteren monteren en testen. Soms moet je snel kunnen schakelen, bijvoorbeeld als blijkt dat er onvoorzien toch een as opnieuw moet worden vervaardigd, of er moet met spoed een motor opnieuw gewikkeld worden. Zo reviseer je soms binnen enkele dagen samen met je collega’s een groot aantal motoren. Met als doel dat aan het einde van de stop er reden is voor voldoening. Gezamenlijk hebben jullie er dan namelijk voor gezorgd dat het productieproces van de energieleverancier de komende tijd weer probleemloos kan draaien, en alles binnen de afgesproken tijd is gerealiseerd.

Altijd in beweging

Werken wordt pas leuk als je je verder kunt ontwikkelen. We luisteren goed naar wat jij wilt en naar jouw ideeën om je te blijven ontwikkelen. Zodat je, net als wij, altijd in beweging blijft. Een papiertje? Daar kijken we naar. Maar we kijken vooral naar jou, naar wie je bent. En naar de ervaring die je meeneemt. Naar hoe je in het leven staat. Leren doe je namelijk elke dag. Met elkaar. En van elkaar. Van klanten en projecten. Daarnaast hebben we een eigen bedrijfsschool, waar we de praktijk en theorie met elkaar combineren.

Groeipad

Afhankelijk van je ervaring word je bij ons een eerste of tweede monteur. Door middel van vakopleidingen en een gezonde dosis doorzettingsvermogen ben jij klaar voor je volgende stap.

Wij zijn Facta

Als je op zoek bent naar ander werk wil je op een plek terecht komen waar het meteen goed voelt. Waar je gelijk ziet ‘hier doen ze het samen’. Wat ons allemaal bindt, is de liefde voor het vak. Dit is de basis van onze teamspirit. Samen komen we verder dan alleen. En afspraak is afspraak. Dat vinden we vanzelfsprekend. Net als vakmanschap, respect en werkplezier.

Bij Facta staat service verlenen voorop in alles wat we doen. Onze klanten kunnen rekenen op snelle en secure reparatie, vervanging en onderhoud van rotating equipment. De grootste staalproducenten en zuivelfabrieken, waterschappen en technische dienstverleners rekenen op de service van Facta. Met onze kennis van de nieuwste technieken, staan we 24/7 voor ze klaar. En dat doen we nu al ruim 60 jaar.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Bel, mail of stuur een Whatsapp naar onze recruiter Sandra van de Poel.

T: 088 6000 200
M: 06 1614 5991
@: vacatures@facta.nl

Direct solliciteren?

Laat je gegevens hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.


Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie