home > Nieuws > Facta breidt uit met overname Walco Repair

Facta breidt uit met overname Walco Repair.

11
03

'Door deze ontwikkeling zijn wij in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn. In het bijzonder op het gebied van hoogspanningsmotoren en generatoren.’

Facta breidt uit met overname Walco Repair
Met ingang van 9 maart jl. heeft Facta uit Uitgeest de aandelen van Walco Repair overgenomen. Dit bedrijf focust zich op het onderhouden en reviseren van elektromotoren en generatoren.

Voor Facta betekent de overname van Walco een welkome aanvulling op het portfolio. Jeffrey Schotvanger, algemeen directeur Facta, licht deze overname toe: ‘We zijn verheugd met de overname van Walco. Een bedrijf met een gevestigde naam in de markt en een strategische ligging in het Rotterdams havengebied. Het vormt een goede aanvulling op onze huidige activiteiten. Door deze ontwikkeling zijn wij in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn. In het bijzonder op het gebied van hoogspanningsmotoren en generatoren.’

'In Facta hebben wij een solide partner gevonden. De stabiliteit en continuïteit van de dienstverlening van Walco is hiermee gewaarborgd', aldus Steve van Heckers, voormalig directeur van Walco.

Beide bedrijven blijven hun activiteiten autonoom uitvoeren in de huidige vorm en onder eigen naam.

Walco is gespecialiseerd in het reviseren en wikkelen van hoogspanningsmotoren en generatoren. Het bedrijf bestaat 75 jaar, heeft 30 medewerkers en is gevestigd in Spijkenisse. De werkplaats van Walco beschikt over uitgebreide testfaciliteiten en is o.a. voorzien een vacuüm impregneer tank en spoelen shop. Daarnaast is Walco volledig gecertificeerd voor het repareren van Explosieveilige motoren. Walco werkt o.a. voor de petrochemie, industrie, scheepvaart en de utiliteit- en glastuinbouw.

Walco.nl