De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Smart
maintenance

Voor het optimaliseren van uw machinepark

Vraag advies

Landelijke dekking

Service staat bij ons voorop in alles dat we doen. Met 8 vestigingen door heel Nederland, 300 vakmensen en 100 servicebussen staan wij dag en nacht voor u klaar.

13 smart maintenance specialisten

Binnen Facta houden 13 specialisten zich continu bezig met het optimaliseren van uw machinepark.

Smart Maintenance,

WAT HOUDT DAT NOU PRECIES IN?

Als iets stopt met draaien, kan dat effect hebben op een hele keten. Bij Facta begrijpen wij dat als geen ander. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor reparatie en revisie. Maar de wereld van onderhoud gaat veel verder. Bij Facta lopen we voorop op het gebied van Smart Maintenance. Wij helpen u stilstand te voorkomen, processen te verbeteren en betrouwbaarheid te vergroten.

De mogelijkheden zijn enorm en dat kan tegelijkertijd verlammend werken. Want als alles mogelijk lijkt… waar start u dan mee? De vele mogelijkheden betekenen niét dat u het allemaal gelijk moet of hoeft toe te passen. Als we samen beginnen aan de basis van smart maintenance, kunt u het vanaf daar verder uitbouwen.

Reactief onderhoud

Heeft u nú een probleem met uw rotating equipment? Wij zijn dag en nacht bereikbaar en gaan direct voor u aan de slag.

Periodiek onderhoud

Kies voor planmatig onderhoud om zekerheid van uw installaties te hebben.

Conditie-afhankelijk onderhoud

Door middel van inspectierondes of troubleshooting kunnen we de conditie van uw machinepark vaststellen. Afhankelijk van de uitkomst plannen we samen met u onderhoud in.

Pro-actief onderhoud

Actief verzamelen van relevante meetgegevens om de conditie van uw rotating equipment te monitoren en analyseren. Daarmee krijgt u grip op uw onderhoudskosten en verhoogt u de technische beschikbaarheid van uw machinepark .

Voorspellend onderhoud

Op basis van algoritmes en machine learning bepalen wanneer statistisch gezien onderhoud moet worden uitgevoerd aan uw rotating equipment.

REACTIEF ONDERHOUD

We weten precies waar het om draait in uw business. Als u nu een probleem heeft. Vraagt u nu om een oplossing. Niet morgen. Daarom zijn wij altijd in de buurt. 24 uur per dag. 7 dagen in de week. Service staat bij ons voorop in alles wat we doen. Om snel te kunnen schakelen hebben wij een grote voorraad van elektromotoren, pompen en generatoren. Liever helemaal niet meer misgrijpen? Laat uw voorraad door ons beheren.

PERIODIEK ONDERHOUD

Natuurlijk wilt u onvoorziene uitval van uw productieproces voorkomen. Door middel van structureel onderhoud kunt u kostbare calamiteiten voorkomen. Als u een korte stop heeft ingepland, dan plannen wij onze mensen in. Een iets langere stop? 25 pompen of elektromotoren in twee weken reviseren, daar draaien wij onze hand niet voor om. Dit doen wij met een nuchterheid en enthousiasme die je van echte aanpakkers mag verwachten.

CONDITIE-AFHANKELIJK ONDERHOUD

Tijdens visuele inspectierondes of conditiebepalingen bepalen wij de conditie van uw machinepark. Soms hoeft er alleen een seal vervangen te worden. Soms een motor. Maar het kan ook zijn dat het probleem niet direct zichtbaar is. Op dat moment voeren wij een troubleshooting uit. Met onze geavanceerde apparatuur sluiten we mogelijke oorzaken uit. Of vinden we juist een onverwachtse oorzaak. En natuurlijk lossen we het probleem dan ook op. Daar staan wij voor.

PROACTIEF ONDERHOUD

Proactief onderhoud is het startpunt van de toekomstige digitale fabriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan periodieke trillingsmetingen, online monitoring en infrarood thermografie. Alles staat of valt met het verzamelen van de juiste gegevens. En natuurlijk het uitlezen hiervan.  De specialisten van Facta zijn thuis in deze proactieve manier van onderhoud. Wij meten, analyseren en adviseren u met als doel de technische beschikbaarheid van uw machinepark te vergroten. Er zijn verschillende niveaus waar u mee kunt beginnen. Data is goud waard. Maar wat zijn de mogelijkheden? En welke gegevens heeft u nou precies nodig om uw beoogde doelstellingen te bereiken? Bij Facta gaan we graag met u om tafel om te kijken wat het beste systeem is voor uw toepassing. Hiermee leggen we de basis voor voorspellend onderhoud.

VOORSPELLEND ONDERHOUD

Voor voorspellend onderhoud heeft u een goede database nodig waarin alle benodigde gegevens in worden bijgehouden. Op basis van algoritmes en machine learning kan het systeem u bijvoorbeeld informeren dat er op dit moment nog niets met uw aandrijving aan de hand is, maar dat u statistisch gezien tussen nu en een bepaalde tijd een probleem gaat krijgen. Voor het zover is, moeten we een goede basis leggen. Graag gaan we met u in gesprek om uw productieproces voor te bereiden op de toekomst.

Smart Maintenance voor…

Voor Food & Pharma

Hygiënische betrouwbare productieprocessen

Voor Industrie

Voorkom stilstand en verbeter uw proces

Voor Waterschappen

Voor droge voeten en schoon & voldoende water

Voor Technische Dienstverlening

Inzetbaarheid van rotating equipment

Gecertificeerd vakmanschap

Vakmanschap, kwaliteit en veiligheid staan bij Facta voorop. Vanzelfsprekend beschikken we daarom over onderstaande certificeringen en erkenningen.

Onze certificaten

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie