Skip to main content
De pagina wordt geladen...

Mechanical seals

Goed onderhoud en vakmanschap

Vraag advies

Het uitvallen van een pomp wordt in veruit de meeste gevallen veroorzaakt door falen van het mechanical seal, ook wel asafdichting genoemd. Dit kan zelfs zulke vergaande gevolgen hebben dat een hele fabriek stil komt te liggen. Mechanical seals moeten zeer precies worden afgesteld om probleemloos te kunnen draaien. Asafdichtingen zijn het meest kwetsbare onderdeel van de pomp en te laat handelen bij storingen kan grote gevolgen hebben. Zodra er een kleine afwijking ontstaat kan dit problemen opleveren. Goed onderhoud en vakmanschap zijn dus erg belangrijk. Onze vakspecialisten worden intern opgeleid en bijgeschoold, hierdoor is onze kennis zodat op het gebied van revisie en reparatie van mechanical seals altijd up-to-date.

Jarenlange ervaring met het onderhoud van pompen en mechanical seals, en merkonafhankelijk handelen, hebben er voor gezorgd dat wij problemen razendsnel detecteren en met een passende oplossing komen. Onze vak specialisten zorgen ervoor dat de mechanical seals, of asafdichtingen, op de juiste manier gedemonteerd worden, naar onze revisiewerkplaats vervoerd worden ter reparatie, of vervangen worden voor een nieuwe.

Afhankelijk van de noodzaak of de machine moet blijven draaien of even stil kan komen te staan zorgen wij voor de oplossing die het meest bij het bedrijf past. Wij hebben diverse merken en maten op voorraad. Dit zorgt ervoor dat wij snel uw mechanical seal kunnen vervangen waardoor uw processen weinig vertraging oplopen. Ook stopbusverpakkingen kunnen wij leveren en installeren. En mocht er na installatie toch iets mis gaan met de pomp of seal? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar om problemen op te lossen. Met onze landelijke dekking zijn wij altijd in de buurt.

Seal werkplaats

Heeft u problemen met uw machine en vermoedt u dat een defect aan het seal hier de reden voor is? Wij kunnen uw seal vervangen, uw oude seal reviseren en bovendien een grondige analyse uitvoeren om erachter te komen hoe dit probleem heeft kunnen ontstaan. In onze speciale seal werkplaats hebben wij de beste apparatuur om seals te reviseren maar bovenal de beste vakmannen om dit uit te voeren.

Seal revisie

Natuurlijk kunnen wij voor iedere kapotte seal een nieuwe plaatsen maar ons doel is om zoveel mogelijk te reviseren. Duurzaam én vaak voordeliger. De schade die het seal heeft opgelopen vertelt ons veel over wat er mis gaat in uw machinepark. Als er een nieuwe seal wordt geplaatst wordt er vaak niet dieper naar de oorzaak van het falen gekeken en is de kans groot dat hetzelfde defect binnen korte tijd weer plaatsvindt.

WE ZIJN ONAFHANKELIJK MAAR
DOEN HET NIET ALLEEN

Bij Facta zijn we merkonafhankelijk. Dat geeft ons vrijheid van handelen. Natuurlijk hebben we wel onze voorkeuren en werken we het liefst met A-merken. We zoeken voor elke situatie de beste oplossing.

Gecertificeerd vakmanschap

Vakmanschap, kwaliteit en veiligheid staan bij Facta voorop. Dat blijkt onder meer uit de volgende certificeringen en erkenningen die wij hebben.

Onze certificaten

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie