Skip to main content
De pagina wordt geladen...

ZYTEC

Zytec

Als partner van Zytec kan Facta uw bedrijf helpen bij het realiseren van energiebesparingen en integrale kostenbesparingen op onderhoud en reparaties.

Wij adviseren u graag en onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheden voor toepassing van contactloze magneetkoppelingen, ook wel non-contact drives genoemd, op uw rotating equipment. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het installeren van de koppelingen en hebben zo al vele besparingen kunnen realiseren voor onze opdrachtgevers.

Het werken met magneetkoppelingen vraagt om specifieke kennis. Onze monteurs zijn door Zytec, op de Zytec Academy, gecertificeerd om op een juiste en veilige manier de magneetkoppelingen te installeren en in bedrijf te stellen  Onze kennis van de Zytec koppelingen is up-to-date en wij kunnen u ondersteunen bij diverse vraagstukken omtrent de Zytec producten.

Hoe werkt een Zytec koppeling?

De magneetkoppeling maakt een  contactloze verbinding tussen machines en de motor, op basis van magnetisme. Het principe is in de basis erg eenvoudig; een draaiende rotor met hierin magneten die op de as van de lastzijde worden gemonteerd in de buurt van een koperen schijf, die op de as van een elektromotor wordt gemonteerd. Met daartussen lucht. De werking tussen magneten op een draaiende koperen schijf veroorzaken zogenaamde wervelstromen die ervoor zorgen dat de lastzijde contactloos mee gaat draaien met de motor aan de drijfzijde. Wat interessant is, omdat beide zijden elkaar niet raken.

Door de beide schijven verder weg, of juist dichterbij elkaar te plaatsen, kun je de kracht van deze contactloze verbinding aanpassen. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om de snelheid van de lastzijde op een mechanische wijze te regelen. Door deze technologie kunnen bijvoorbeeld pompen wel de helft minder elektriciteit gebruiken. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over trillingen of ervoor te zorgen dat alles precies uitgelijnd staat. Dit maakt de hele installatie betrouwbaarder, makkelijker te onderhouden, milieuvriendelijker en veiliger.

Om te zien welk type koppeling voor u mogelijk van toepassing is, kunt u een kijkje nemen op de website van Zytec.

Wilt u een afspraak maken om mogelijke toepassingen met ons te bespreken of een afspraak maken om een inventarisatie door ons uit te laten voeren dan kunt u hieronder contact met ons opnemen.

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie