De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Dealer & Service partner

Exclusief in de Benelux

Next Turbo Compressoren

Next Turbo ontwerpt en produceert robuuste en zeer efficiënte centrifugale turbocompressoren met geïntegreerde ééntrapsaandrijving met variabele diffusorschoepen en/of regeling van de inlaatleischoepen. Facta is exclusieve dealer en service partner van Next Turbo in de Benelux. Er zijn twee frame families beschikbaar:

De innovatieve GTB series

Geïntegreerd, compact en hoog efficiënt

De GTB-serie heeft een compact ontwerp met een gereduceerd smeeroliereservoir in de tandwielkast, geïntegreerde oliedistributie en hybride keramische lagers in een hydrodynamisch huis. Door de eliminatie van de voorsmeeroliepomp en de tijdens bedrijf vereiste hoeveelheid smering, bereikt de GTB een ongeëvenaard laag energieverbruik. Deze serie is momenteel leverbaar voor machines met een aandrijfvermogen tot 500 kW.

De kerncompressor kan worden geleverd in een basisframeconfiguratie met op de voet gemonteerde elektrische aandrijfmotor of in een compacte consoleconfiguratie met flens gemonteerde motor en zelfinstellende flexibele koppeling.

Inhoud GTB series

De traditionele GTH series

Hydrodynamische lagers voor grote luchtstromen

De GTH serie is voorzien van hydrodynamische kantelkussenlagers voor grote luchtstromen. Ons huidige assortiment is bereid om een aandrijvingsvermogen van 2.000 KW te produceren.

Vanwege het grote oliereservoir in het frame van de motor en de vereiste voorsmeerpomp is deze serie alleen beschikbaar in de basisconfiguratie.

Inhoud GTH series

Compact plug & play

Met geïntegreerde soft starter, vooraf bekabeld en getest

De GTB-serie kan dankzij zijn compactheid worden geïntegreerd in een volledig gesloten, vooraf bekabelde, vooraf geteste plug & play-behuizing voor directe plaatsing in de blowerruimte. Het pakket bevat een geïntegreerde afblaasklep, lokaal bedieningspaneel en zelfs het motor control center (MCC) met softstarter, directe start of FO-starter.

Een sterk verminderde inspanning voor installatie en inbedrijfstelling. Dit beperkt de werkzaamheden ter plaatse tot een minimum.

Inhoud Plug & Play

Modulair behuizingspakket

Aanpasbare akoestische behuizing

De GTB- en GTH-series kunnen worden verpakt in een modulaire, akoestische behuizing. De behuizing wordt ter plaatse rond de machine gebouwd en kan worden aangepast aan de specifieke vereisten van de blowerruimte en de procesleidingen. De uitblaasrichting kan bijvoorbeeld in stappen van 15 graden worden aangepast.

Een veelzijdige oplossing voor alle omstandigheden in de blowerruimte.

Inhoud modulaire behuizing

Next Turbo als service partner

ONTWORPEN VOOR MINDER EN EENVOUDIG ONDERHOUD

Next Turbo-compressoren zijn ontworpen met het oog op onderhoudsvriendelijkheid en onderhoudsgemak. Wij zijn trots op het feit dat levensverlengend onderhoud ter plaatse kan worden uitgevoerd. De resterende levensduur kan worden ingeschat – geen verrassingen door black-box componenten.

Het ontwerp van de blower maakt het mogelijk dat na training het merendeel van de onderhoudstaken door fabriekspersoneel kan worden uitgevoerd. Onze lokale servicecentra en partners zijn natuurlijk ook beschikbaar voor deze taak.

VOOR VERMOGENSOPTIMALISATIE IN VERANDERENDE OMGEVINGSOMSTANDIGHEDEN

Het IGV-systeem (Inlet Guide Vane) roteert de aangezogen lucht en past de compressor op de fluctuerende omgevingsomstandigheden aan. Dit resulteert in een drastisch verminderd rendementsverval buiten het werkgebied. In combinatie met het VDV-systeem kan onze 2-punts regeling in het breedste luchtstroombereik met optimale efficiëntie werken. Het verfijnde algoritme levert de beste resultaten in zijn klasse op.

DE WAAIERVORM DIE PAST BIJ UW LOCATIE EN PROCES … VOOR EEN BETERE EFFICIËNTIE

De geometrie van de waaier en het schoepenwiel wordt voor elk project afzonderlijk berekend; aangepast in combinatie met de geometrie van de diffusorschoepen. Variabelen die bij de aanpassing mee worden genomen zijn: omgevingsomstandigheden (luchttemperatuur, luchtvochtigheid en barometerdruk) en vereisten inzake luchtdebiet en luchtdruk. Voor een optimale compressie van omgevingslucht voor uw beluchtings- of oxidatievereisten.

Over Next Turbo

Next Turbo Technology is in 2014 opgericht door een team van veteranen uit de industrie met de overtuiging en het doel om het niet benut innovatief potentieel binnen integraal geschakelde, ééntraps turbocompressoren te ontwikkelen. Binnen korte tijd heeft het bedrijf zich gevestigd als een van de weinige wereldwijde spelers, met 37 tot meer dan 2000 kW motor aandrijfvermogen en toepassingen binnen de afvalwaterzuivering, energie en olie & gas industrie. Met ons netwerk van partners en dochterondernemingen zijn wij aanwezig op alle belangrijke geografische markten en leveren wij onze klanten uiterst efficiënte, robuuste turbocompressoren en automatiseringsoplossingen.

DE FABRIEK- 100% EUROPEES

De fabriek van Next Turbo is gevestigd in de gemeente Varese in Noord-Italië – dicht bij Milaan en de Zwitserse grens. Dit is een van de meest geïndustrialiseerde gebieden in Noord-Italië met grote wereldwijde luchtvaart en militaire productiebedrijven. Het gebied herbergt zeer veel gespecialiseerde verspanende bedrijven en machine fabrieken.

Met ons bekwame team van werknemers in meer dan 3000 m² fabrieks- en kantoorruimte, concentreren we ons op onze kerncompetenties:

 • Onderzoek en ontwikkeling
 • Engineering
 • Kwaliteitscontrole
 • CNC verspaning
 • Assem blage
 • Intern testen

VOLLEDIG GEAUTOMATISEERD PRESTATIE EN TESTCENTRUM

Ons state-of-the-art, volledig geautomatiseerd testcentrum beschikt over drie testbuizen van verschillende diameter in een open loop atmosferische testopstelling.

Alle door Next Turbo geproduceerde machines ondergaan een vollast testrun alvorens ze de fabriek verlaten. Vereiste certificaten zullen worden afgegeven in overeenstemming met de relevante test-code.

 • +Test-Codes: ISO5389 or ASME PTC-10, warmtebalans of koppel meter test
 • +Transformator van 2 MW vermogen; terug geregeld naar 690 V voor het testen in laagspanning
 • +Step-up transformator tot 3, 6, 10 kV met +/-10% spanning aanpassing
 • +Variabele frequentie regelaar (VFD) van 1350 kW, ook voor 60 Hz testen
 • +Volledige belastingtest kan worden uitgevoerd met werk- of testmotor; NTT heeft een grote verscheidenheid motoren beschikbaar

KWALITEITSCONTROLE BIJ ELKE WERKSTAP

Next Turbo streeft ernaar om de beste kwaliteitsproducten te leveren aan onze klanten. Om dit te bereiken, hebben we de kwaliteitscontrole in onze fabriek en inkoop naar een hoger niveau getild met een volledig geautomatiseerde kwaliteitsdocumentatie bij elke werkstap. Ons fabriekspersoneel documenteert elke bewerkings- of assemblagestap elektronisch waarbij tekortkomingen snel kunnen worden opgespoord en eventuele aanpassingen in/aan het proces kunnen worden geïmplementeerd. Zie hieronder een lijst van de behaalde kwaliteits-, milieu- en Arbo- & veiligheidscertificaten. Wij laten u graag ons geavanceerde kwaliteitscontrole zien tijdens een performance afname (testrun) of fabrieksinspectie… of u kunt langskomen voor een espresso.

 • +Kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) – EN-ISO 9001:2015 gecertifieerd
 • +Milieubeheersysteem – EN-ISO 14001 gecertifieerd
 • +Gezond en veilig werken – EN-ISO 45001 gecertifieerd

DE PRODUCTBENAMING UITGELEGD

Het schema rechts toont de toepassing verschillen tussen de GTB en GTH series. Boven ca. 1,45 bar(g) begint onze speciale hogedrukserie. Voor een gedetailleerde selectie kunt u gebruik maken van onderstaand formulier of uw lokale vertegenwoordiger benaderen voor een gratis offerte.

GTB-T20-XZ

GT – Tandwiel aangedreven Turbo compressor

B – Geeft aan of de compressor is uitgerust met hybride keramische lagers ‘B’ of hydrodynamische lagers ‘H’

T20 – Beschrijft de framemaat Turbo 20 (10,20,30,40,50,60)

XZ – De uiteindelijke naamcode “XZ” (X, Y, XY, XZ) beschrijft de regeling van de compressor, hier Diffusor met laagfrequente VFD

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie