De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Wikkelarij, spoelenshop en VPI installatie

Een unieke combinatie

Een ambachtelijk vak

Bij Facta beschikken we over een eigen wikkelarij, spoelenshop én VPI tank. Een unieke combinatie waarmee we alle vormen van spoelen kunnen produceren, wikkelen en impregneren. Wij koesteren dit ambachtelijke vak en geven deze passie door middel van werk-leertrajecten door aan de volgende generatie.

Bent u bekend met het VPI proces? VPI staat voor Vacuüm Pressure Impregnation. Na het wikkelen, kunnen onze klanten ervoor kiezen het statorhuis en/of het roterende deel in onze VPI tank te impregneren met een hoogwaardige epoxyhars. Dit wordt vooral toegepast op hoogspanning (frequentie gestuurde) elektromotoren en generatoren. Hiermee is uw equipment geschikt voor isolatieklasse H of C.

Nusret Tuncay is meewerkend voorman op de afdeling en zit zelf al bijna twintig jaar in het vak: “Werken met de VPI tank is een specialistisch proces waarbij je de lucht uit de spoelen zuigt en deze tegelijkertijd opvult met hars. Zowel het VPI proces als het wikkelen is iets wat maar weinig bedrijven kunnen in Nederland. Echt een vak waar we trots op mogen zijn!”

Lees hier meer ...

Weten wat bij uw situatie past?

Wilt u weten welke aanpak het beste past in uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Bel 088 6000 200 of mail ons uw vraag.

Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie