home > Referenties > Liftrenovatie kasteel Gunterstein (Breukelen)
Sluitenfull-screen Bekijk fullscreenfull-screen Slideshowplay

Liftrenovatie kasteel Gunterstein (Breukelen)

In 2011 heeft Facta voor de familie Koole op Kasteel Gunterstein de liftinstallatie (gedateerd +/-1930) bedrijfsgereed gemaakt, de liftinstallatie stond al jaren stil. Er waren echter wel een aantal eisen waar rekening mee gehouden moest worden:
- Aan het uiterlijk van de lift, de bedieningen en zichtdelen mocht niks veranderd worden.
- Toch moest de lift aan alle richtlijnen voldoen.

Facta heeft de installatie volledig naar wens gerenoveerd. De liftmachine is voorzien van een nieuwe besturingsinstallatie, de motor is gereviseerd en aangepast voor de nieuwe besturing. Daarnaast zijn de staalkabels vervangen en de vangbeveiliging en kooiconstructie zijn gereviseerd. Dit alles is gedaan met behoud van het authentieke uiterlijk van de lift en naar volledige tevredenheid van de opdrachtgever.

Hierop zijn wij in april 2016 nogmaals benaderd, dit keer voor onderhoud aan de liftinstallatie. Na het spannen van de staalkabels en de lagers te hebben voorzien van nieuwe smeerolie, kan de installatie weer jaren mee.

more

 

 
more

meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Neem direct contact op met ons of stuur ons uw aanvraag per mail met onderstaand contactformulier.

phone 088 - 6000 200