De pagina wordt geladen...
Skip to main content

Monteur Pompen binnendienst

Functie:
Monteur Pompen binnendienst

Uren per week:
32 – 40 uur

Standplaats:
Appingedam

Vacature

Als pompmonteur bij Facta ben je onderdeel van een verrassend dynamische wereld. Er gaat namelijk een rijke wereld schuil achter de onderhouds- en revisiewerkzaamheden die je uitvoert aan pompen. Samen met je collega’s, zorg je ervoor dat attracties in pretparken blijven draaien. Dat de melkpakken van de lopende band afkomen. En dat de waterschappen ervoor kunnen zorgen dat we in Nederland droge voeten houden. Elke pomp heeft een eigen uniek verhaal. Je hebt alle kennis en expertise in huis om het proces van onze klanten draaiende te houden. Continu werk je hier aan met een team. Je hebt je eigen werkplek en gereedschap. Je maakt écht het verschil en wat je doet, is belangrijk.

Wil je onderdeel zijn van een dynamische wereld van rotating equipement waarin jouw expertise het verschil maakt? Dan is dit een functie voor jou!

Wat vragen we van jou?

 • Je bent een professional en teamplayer die zich flexibel, klantgericht en collegiaal opstelt
 • Je hebt kennis van pompen
 • Minimaal MBO 2 leer- en denkniveau
 • Vergelijkbare werkervaring als pompmonteur, of in opleiding.
 • VCA-diploma

Facta Facts

 • Facta is altijd in beweging; dus jij ook. Blijven leren is ons motto
 • Een prettige werkomgeving in een team dat nauw samenwerkt en elkaar ondersteunt
 • Collega’s met passie voor hun vak, een uitgebreid inwerkprogramma en ontwikkelmogelijkheden
 • Tot 40% korting op een sportabonnement en elke dat vers fruit
 • Werk je fulltime? Dan heb je 25 vakantie- en 13 roostervrije dagen. De roostervrije dagen kun je inruilen tegen een hoger bruto salaris

Wat ga je doen?

Je dag begint aan je eigen werkbank met je eigen gereedschap, wel zo fijn natuurlijk. Maar hoe je dag er inhoudelijk uitziet? Dat is moeilijk te zeggen. Elke klus is weer anders, dat maakt het vak juist zo mooi. Wel zijn er een aantal werkzaamheden die altijd weer terugkomen:

 • Demonteren en monteren van alle pompdelen;
 • Inspecteren en vaststellen status van verschillende pompdelen;
 • Reinigen onderdelen;
 • Bepalen van te repareren, dan wel nieuw te fabriceren onderdelen;
 • Zelfstandig verrichten van alle voorkomende montage- en demontagewerkzaamheden.

Voorbeelden uit de praktijk

Er komt een pomp binnen in onze werkplaats, je gaat direct....

Zodra een pomp in de werkplaats wordt binnengebracht, ga je aan de slag. Wat is er aan de hand? Om een goed beeld te krijgen van het probleem, ga je de pomp eerst demonteren, inspecteren en reconditioneren. Je voert metingen uit aan de passingen en bepaald of deze aan de toleranties voldoen. Je bekijkt wat de status is van de lagers, het mechanical seal en de overige delen zijn. Ook bepaal je wat er vervangen of gerepareerd moet worden, en geef je waar nodig advies in verbetering. Uiteraard leg je alles digitaal vast zodat je collega’s van de werkvoorbereiding de klant kunnen informeren over je bevindingen. Na opdracht is het hun taak om ervoor te zorgen dat jij deze onderdelen zo spoedig mogelijk krijgt en de reparaties uitgevoerd gaan worden. Zijn de bestelde delen binnen, en de reparaties uitgevoerd dan bouw je de pomp weer samen en ga je deze afpersen/testen. En wanneer de pomp weer 100% gereed is, worden de monteurs van de buitendienst ingepland om de pomp zo snel mogelijk weer in te bouwen.

Altijd in beweging

Werken wordt pas leuk als je je verder kunt ontwikkelen. We luisteren goed naar wat jij wilt en naar jouw ideeën om je te blijven ontwikkelen. Zodat je, net als wij, altijd in beweging blijft. Een papiertje? Daar kijken we naar. Maar we kijken vooral naar jou, naar wie je bent. En naar de ervaring die je meeneemt. Naar hoe je in het leven staat. Leren doe je namelijk elke dag. Met elkaar. En van elkaar. Van klanten en projecten. Daarnaast hebben we een eigen bedrijfsschool, waar we de praktijk en theorie met elkaar combineren.

Groeipad

Afhankelijk van je ervaring word je bij ons een eerste of tweede monteur. Door middel van vakopleidingen en een gezonde dosis doorzettingsvermogen ben jij klaar voor je volgende stap.

Wij zijn Facta

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of ander werk, wil je op een plek terecht komen waar het meteen goed voelt. Waar een goede sfeer hangt. Waar je gelijk ziet ‘hier doen ze het samen’. Hier voel ik me thuis. Wat ons allemaal bindt, is de liefde voor het vak. Passie voor techniek. Dit is de basis van onze teamspirit. Samen komen we verder dan alleen. En afspraak is afspraak. Dat vinden we vanzelfsprekend. Net als vakmanschap, respect en werkplezier.

Wij zijn Facta, wie ben jij?

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op! Bel, mail of stuur een Whatsapp naar onze recruiter Sandra van de Poel.

T: 088 6000 200
M: 06 1614 5991
@: vacatures@facta.nl

Direct solliciteren?

Laat je gegevens hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.


Hoe kunnen we u helpen?

U kunt ons 24/7 bellen op 088 6000 200

Facta receptie